fbpx
  • +4527976587
  • mail@worldofshortgame.com

Tankesæt – 6 tips til bedre vaner

Tankesæt

Tankesæt – 6 tips til bedre vaner

Dit tankesæt – 6 tips til bedre vaner

Hvordan du reagerer i en given situation, siger meget om dig som golfspiller, men også som menneske.
Tankesæt teorien stammer fra adfærdspsykologien, og den sætter ord på hvorfor mennesker vælger som de gør, i givne situationer.

Forskning har vist at mennesker kan have 2 forskellige tankesæt. Det åbne, og det lukkede tankesæt.

Det lukkede tankesæt

Mennesker med det lukkede tankesæt, tror på at talent og evner er en konstant størrelse, som man ikke kan ændre på. Man har en hvis mængde talent, og nogle givne evner, som man må leve med resten af livet. Sportsfolk med dette tankesæt har ofte et stort behov for at vise sig dygtige foran alle andre, og derfor når de aldrig deres fulde potentiale, fordi de hele tiden skal ”beskytte” deres status som væren bedre end de andre.

Det åbne tankesæt

Mennesker med det åbne tankesæt, tror på at talent og evner er en foranderlig størrelse, som kan udvikles gennem hele livet, gennem hårdt arbejde og træning. Disse mennesker har forstået at der skal ligges en solid arbejdsindsats bag præstationer, og de har en tro på at talent er noget man kan udvikle på gennem hele livet.

Stort set alle af verdens største sportsfolk; Michael Jordan, Jackie Joyner-Kersee, Tiger Woods, Mia Hamm og Pete Sampras, har eller har haft, det udviklende tankesæt. Ingen af disse er kommet let til deres resultater, de har knoklet benhårdt, og opnået deres resultater igennem fokuseret træning, hvor de konstant har analyseret deres præstationer og belyst deres svagheder.

Fordele ved det åbne tankesæt

Forskning har i mange tilfælde vist, at et åbent tankesæt skaber en sund tilgang til læring og træning. Mennesker med dette tankesæt er langt mere modtagelig overfor feedback, og de har en langt større evne til at håndtere modgang. Og sidst men ikke mindst – giver det åbne tankesæt langt bedre resultater på længere sigt.

 

Tankesæt teorien er utrolig væsentligt, både på golfbanen, men i den grad også i livet generelt. Hvis du vil tjekke hvilket tankesæt du går rundt med, så tjek hvilken overbevisninger du har, i skemaet nedenfor.

 

 

Har du lyst til at leve efter det åbne tankesæt?

Tankesæt teorien er ikke blot en teori, det er en tilgang til livet. Hvis du har lyst og mod på at kaste dig ud i at leve efter det åbne tankesæt, så er jeg sikker på at du kan. Det kræver hårdt arbejde og vilje, men alle kan gøre det.

6 tips til at leve efter det Åbne Tankesæt.

  • Brug ord som vil, lyst, kan, spændende, fedest, godt arbejde, godt kæmpet osv.
  • Sæt pris på indsatsen – på arbejdet – og ikke på resultatet.
  • Tag de svære valg – der lærer du mest.
  • Når du står overfor udfordringer og modgang, tænk det som en mulighed for at du kan lære og blive bedre.
  • Når folk giver dig kritik og feedback – så tak dem, for de har netop hjulpet dig med at identificere forbedringsområder.
  • At være dygtig er ikke når du laver lidt fejl, bliver hurtig færdig, eller har let ved noget. At være dygtig er når du virkelig anstrenger dig for at klare en opgave, og selv kæmper med at finde en løsning.
Nicolai Cetti Engstrøm

Nicolai Cetti Engstrøm is a PGA Teaching Professional, specialized in the Short Game of golf. He is a former pro-player, National Team player and Danish Junior Champion. He is the creator and owner of the World Of Short Game brand, and co-owner of the biggest golf-teaching company in Denmark, Danish Golf Academy.

3 comments so far

Hvad roser du? – worldofshortgame.comPosted on9:19 am - Feb 2, 2017

[…] Indholdet i videoen har en direkte sammenhæng til Tankesæt teorien. Hvis du syntes det er et spændene emne, så læs mere om Tankesæt teorien her […]

Træner Filosofi – worldofshortgame.comPosted on12:39 pm - Feb 12, 2017

[…] Med det rette mindset (tankesæt), mener jeg at man skal gå ind til hver træning, opgave og slag, med et åben mindset. Man kan planlægge en nok så god træning, og bruge den rigtige mængde tid på de rigtige steder, men hvis man ikke har hjertet med, en stærkt vilje bag det arbejde man ligger for dagen, og er villige til at lære og udfordre sig selv, giver træningen ikke mening. Læs mere om tankesæt teorien her! […]

Lektion – Spiller Rum (eksempel) – worldofshortgame.comPosted on9:08 pm - Feb 15, 2017

[…] Husk desuden vores lille snak omkring dit “Tankesæt” på golfbanen under din træning, se mere om dit tankesæt her […]

You must be logged in to post a comment.