• +4527976587
  • mail@worldofshortgame.com

Træner filosofi

Træner filosofi

Nicolai Cetti’s træner filosofi

Hvad tror jeg på som træner?

”Gør det rigtige, i den rette tid, med det rette tankesæt

Hvad mener jeg med det?

“Gør det rigtige”, står for 3 elementer en god golf træning består af:

Teknisk træning (formel træning)

Denne træningsform består af motorisk programmering i forhold til et bevægelsesmønster i løbet af svinget. Det kunne f.eks være, at man står og træner på at få drejet hofterne mere i tilbagesvinget. Træningen foregår typisk i et ”kendt og sikkert” miljø, uden af spilleren bliver udsat for noget specielt pres.

Skills træning (random træning)

Denne træningsform består af et mere spillelignende miljø. Man slår hele tiden forskellige slag, med forskellige jern, til forskellige mål. Man laver sin fulde rutine inden hvert slag, og forbereder sig som man ville gøre under spil på banen.

Konkurrence (performance træning)

Ved den tredje træningsform, bliver spilleren udsat for et mentalt stort pres, i form af at man opstiller en konkurrence.

Planlæg din tid

“I den rette tid”, repræsenterer en velovervejet og gennemtænkt træningsplan, hvor man er bevist om hvor meget af ens tid man bruger på de 3 fundamentale træningsområder. Alt for mange bruger 85% af tiden på teknisk træning, 10% på skill development og 5 % på konkurrence træning. Dette duer ikke.

Hav hjertet og hjernen med

“Med det rette mindset” (tankesæt), mener jeg at man skal gå ind til hver træning, opgave og slag, med et åbent mindset. Man kan planlægge en nok så god træning, og bruge den rigtige mængde tid på de rigtige steder, men hvis man ikke har hjertet med, en stærk vilje bag det arbejde man ligger for dagen, og er villig til at lære og udfordre sig selv, giver træningen ikke mening. Læs mere om tankesæt teorien her!