• +4527976587
  • mail@worldofshortgame.com

Cellina Bisgaard

Cellina Bisgaard

Cellina Bisgaard
Chippe-øvelse: Find dit landingspunkt

Gå rundt med 3-5 bolde, og vælg forskellige slag rundt omkring green. Inden du slår hvert slag, skal du placere en tee præcis der hvor du vil lande bolden. Slå nu slaget, og forsøg at land bolden ved tee, men den ønskede flugt og spin. Efter slaget vurdere du om teen var placeret rigtigt, i forhold til dig valgte slag. På den måde øger vi opmærksomheden på at finde det rigtige landingspunkt, samt træner vores evne til at vurdere hvor langt bolden ruller.


Putte-øvelse: Sigt og slå bolden den samme vej

En rigtig god øvelse til at sikre sig at man slår bolden samme vej som man sigter, er den øvelse der er vist nedenfor.

 

En vider-udvikling af ovenstående øvelse er at lave den på et put der hælder/breaker. På sådan et put er det typisk svære at slå bolden den vej man sigter. Derudover får man en rigtig god fornemmelse af hvor stor effekt hastigheden på bolden har på hvor meget puttet egentligt breaker. Øvelsen med hældning ser således ud:


Putte-spil: Safe-zone

Du skal putte 9 huller på putting green. Men ved hvert putt er der en “safezone” bag ved hullet, som du skal forsøge at få bolden til at ende inden i. Denne zone er formet som en halv-cirkel, med en radius på 1 en putter-længde. (se billed) For hvert putt gælder en sådan zone omme bag ved hullet. Hvis man slår et putt der ender inde i denne “safezone” må man blotte putter videre derfra. MEN hvis bolden ikke ender inde i denne “safezone” skal man ligge bolden 1 kølle-længde længere tilbage end hvor den oprindeligt lå. Man har nu et betydeligt svære putt fordi det er blevet længere. På den måde træner vi længdekontrollen på lange putts, og derudover får vi også betydeligt flere af de meget vigtige 1,5-2 meters putts. Grunden til at “safezonen” kun er bagved hullet er at vi jo skal sørge for at putte bolden forbi hullet for at den overhovedet har en chance for at gå i hul. Spil 9 huller og se hvad din score bliver.


Inspiration til din træning: 

9 Chipping Tips
15 Bunker Tips
Nedad-bakke bunkerslag
Hvordan slår man backspin