• +4527976587
  • mail@worldofshortgame.com

Short Game Boot Camp 2018

Short Game Boot Camp 2018

Short Game Boot Camp 2018


Grundlæggende teknikker: 

De ting vi snakkede om ifht. et standart chip, kan i læse om her:9 chipping tips

De ting vi snakkede om ifht. et bunkerslag, kan i læse om her: 15 vigtige bunker tips

I kan også finde mange af de ting vi snakkede om via videoer jeg har lavet, dem kan i finde her: Instruktionsvideoer

Link til Short Game Testen vi lavede søndag eftermiddag: World Of Short Game Testen


Bold over fødder

Den eneste ændring du skal lave er at holde længere nede på køllen end du normalt gør. På denne måde sørger du for at “køllens længden” passer til boldens højde.


Bold under fødder

Når bolden ligger under fødderne, er det vigtig at du for det først bøjer godt ned i knæene, og holder knæene godt bukkede under hele bevægelsen. Du kan også bøje overkroppen mere forover, så kroppen kommer tættet på jorden. Begge dele vil hjælpe med at køllen kommer “ned” i boldens højde.


Op ad bakke – Løsning 1

Hvis du ligger op ad bakke, kan du gøre følgende. Bred opstilling så du kan holde balancen. Tilt overkroppen tilbage så din rygsøjle har samme hældning som jorden. Der kommer til at være mest vægt på det bagerste ben, og dette skal der være under hele bevægelsen. Sørg for at sving køllens op langs bakken. Denne løsning giver typisk en høj boldflugt.


Op ad bakke – Løsning 2

Dette er en anden løsning til hvis du ligger op ad bakke. Denne løsning giver en meget lavere boldflugt end løsning 1. Du skal gøre følgende: Hav meget lidt afstand mellem fødderne, og læn dig nærmest ind mod bakken, så meget af din vægt er på det forreste ben. Bolden skal placeres ud for den bagerste fod. Selve bevægelsen bliver et slags “hak” ind i bakken. Det vigtigeste er dog at du rammer bolden FØRST, og ikke jorden.


Ned ad bakke

Når du ligger ned ad bakke, skal du gerne bruge en kølle der har meget loft, ellers kommer bolden ikke så højt op. Du skal stå med meget afstand mellem fødderne, og du skal tilte overkroppen så den læner sig med bakken. Når dette gøres vil størstedelen af vægten være på den forreste fod.

I selve svinget skal du sørge for at slå “ned langs” bakken. Det nytter ikke noget at forsøge at “løfte” bolden på i luften, hvis blot du sørger for at køllen bevæger sig ordenligt ned inder bolden skal køllens loft nok får bolden op.


Tak for en fremragende dag!